2022-12-02 06:50Pressmeddelande

Kraftig tillväxt för eftermarknadsplattformen Reclaimit

Med en ARR-tillväxt på över 70%, lönsamhet, ny tillväxtfinansiering och över 30 nya kunder som gått live under året, är svenska Reclaimit en av SaaS-världens snabbväxare. 

E-handelns kraftiga tillväxt under de senaste åren har väl knappast undgått någon. I kölvattnet av det har också vuxit fram ett kraftigt ökat behov av så kallade eftermarknadstjänster, ett område som omfattar returer, reklamationer, reparationer, regresser, byten och allt annat som är en del av kundresan och upplevelsen efter ett köp – oavsett om det skett online eller i en fysisk butik.   

Reclaimit erbjuder en automatiserad helhetslösning för hela eftermarknaden, som gör att handlare sparar både tid och pengar genom att de slipper manuell hantering och samtidigt får nöjdare kunder och ett högre livstidsvärde för kunderna. Dessutom får handlarna viktiga data och insikter om både kunder, produkter, logistik och leverans. Sammantaget bidrar det till en avsevärt mer hållbar handel. Dels genom att lösningen hjälper handlarna identifiera och åtgärda faktorer som leder till för hög grad av onödiga returer, och dels genom att en förenklad returprocess motverkar att kunden behåller oönskade produkter som sedan slängs bort. På så vis förlängs den totala livstiden på produkter.   

Och det är tydligt att det är något som allt fler handlare både efterfrågar och uppskattar. Bara under 2022 adderade Reclaimit över 30 nya handlare och hjälper nu totalt över 600 varumärken växa globalt och lokalt genom en vassare eftermarknadsupplevelse. Bland de nya kunderna återfinns såväl stora etablerade aktörer som Coop Norge, Cervera, BR Leksaker, Salling och Gardenstore, men även expansiva och nischade Direct to Consumer (D2C)-aktörer som Understatement, Onepiece, By Sofia Wistam, Bemz, C'est Normal, Wakakuu, och många fler.  

– Det känns fantastiskt att vi fått förtroendet att ta så många nya kunder live under året. Det visar också att det finns ett stort behov av vår lösning, vilket vi också märker i en ökad efterfrågan och direkta förfrågningar från handlare i både Sverige och i andra länder. Allt fler blir medvetna om hur viktig eftermarknadsupplevelsen är för dagens hårt konkurrensutsatta handel, säger Reclaimits vd Wilhelm Hamilton. 

Under 2022 har Reclaimit växlat upp rejält med en ARR-tillväxt på +70% utan att förbruka något kapital. Utöver att nu uppvisa lönsamhet har man under senhösten även tagit in 10 miljoner SEK i ny finansiering från den befintliga ägaren Spintop Ventures. 

– Nu har vi förutsättningar på plats för att fortsätta den här framgångsresan. Under 2023 kommer vi investera i att fortsätta utveckla vår funktionalitet, få med ännu fler handlare på tåget och förstärka vårt starka team med flera nya toppkrafter, säger Wilhelm Hamilton. Om Reclaimit AB

Reclaimit är marknadsledande inom retur- och reklamationssystem för butiker och e-handel. Vi erbjuder en SaaS-tjänst inriktad på retur-, reklamations- och serviceärenden för retailmarknaden och kan automatisera hela återköpsprocessen, oavsett kanal. Från butik, e-handel och kundservice tillbaka till lager och leverantör. På så sätt uppnår handlarna nöjdare kunder, bättre lönsamhet och en minskad klimatpåverkan.

Kontaktpersoner

Wilhelm Hamilton
VD
Wilhelm Hamilton